Logo CuraMare thuis- en ouderenzorg.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Zorg op onze locaties

Praktische informatie na overlijden

Praktische informatie na overlijden

Informatie voor naasten

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Na het overlijden van een naaste komt er veel op u af. We willen u daarbij zo goed mogelijk ondersteunen. De zorgmedewerker heeft de praktische zaken met u doorgenomen. Daarnaast hebben we de informatie hierbij voor u op papier gezet. Wij wensen u, en andere naasten, veel sterkte toe in deze periode.


Opbaren

Wij vragen u om zelf contact op te nemen met een uitvaartondernemer om de uitvaart te regelen. Uw naaste kan na overlijden, tot de uitvaart*, in het appartement opgebaard worden zodat u in de gelegenheid bent om in de vertrouwde woning afscheid te nemen. Houdt u daarbij wel rekening dat het appartement binnen zeven dagen na overlijden opgeleverd moet zijn, zie ook: ‘opleveren appartement/kamer’. Als de zevende dag op zondag valt, dan geldt dat het appartement binnen acht dagen opgeleverd moet zijn. Het is helaas niet mogelijk om uw naaste op te baren in de kamer op een woongroep, vanwege de onrust die dit veroorzaakt voor de andere bewoners op de woongroep.

*In geval van bijzondere omstandigheden kan hiervan worden afgeweken.

Opleveren appartement/kamer

Als uw naaste de enige bewoner van het appartement/ de kamer was, is het de bedoeling dat het appartement/ de kamer binnen zeven dagen na overlijden leeg is. Dit heeft te maken met landelijke weten regelgeving. Wanneer de oplevering niet binnen zeven dagen kan plaatsvinden, brengt CuraMare daar per dag kosten voor in rekening. Deze kosten vindt u op de website. U kunt de toegangsdruppel en postbussleutel van het appartement / de kamer inleveren bij de receptie.

Post

Bij het inleveren van de toegangsdruppel(s)/ postbussleutel kunt u een adres doorgeven waar de post naar doorgestuurd kan worden. De post wordt dan tot 3 weken na het inleveren van de toegangsdruppel en postbussleutel doorgestuurd.

Nazorg

Als u behoefte heeft aan nazorg of specifieke pastorale vragen heeft, kunt u contact opnemen met de geestelijk verzorger. Meer informatie staat in de folder ‘Geestelijke Verzorging’.

Evaluatie

De zorgmedewerker plant ongeveer 6 weken na de uitvaart een evaluatiegesprek.

Herdenkingsbijeenkomst

Twee keer per jaar wordt er een herdenkingsbijeenkomst gehouden, waarin de namen worden genoemd van hen die overleden zijn. Het doel van deze bijeenkomst is om samen met familie, vrienden, vrijwilligers en bewoners bewust stil te staan bij hen die in de afgelopen periode zijn overleden. Voor deze bijeenkomst krijgt u een schriftelijke uitnodiging.

Contact

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op via uw vaste contactpersoon op de afdeling of de receptie.Foldernummer: CML-06
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien