Logo CuraMare thuis- en ouderenzorg.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Zorg op onze locaties

Geestelijke verzorging bij CuraMare

Geestelijke verzorging bij CuraMare

Een gesprek met de geestelijk verzorger is een vrijplaats voor wat u bezig houdt

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Een ziekenhuisopname, een tijdelijk verblijf of verhuizen naar een woonzorglocatie, het zijn allemaal situaties die u uit uw vertrouwde omgeving halen. In korte tijd verandert er veel voor u en komt er veel
op u af. Dit maakt gedachten en gevoelens los en kan vragen oproepen. Hierover praten kan fijn zijn en ruimte geven voor acceptatie en aanvaarding. De geestelijk verzorger is er daarom voor u.


De geestelijk verzorger voor u en uw naaste(n)

Al onze woonzorglocaties en het ziekenhuis hebben een geestelijk verzorger. De geestelijk verzorger luistert naar u, en ondersteunt en begeleidt u in uw situatie. We helpen u leren omgaan met de aandoening en waar mogelijk meer zicht en regie krijgen op het leven. Wij noemen dit herstel-ondersteunde zorg. Familie en mantelzorgers zijn hierbij onmisbaar. Daarom is de geestelijk verzorger er ook voor uw familie en mantelzorger.

Een gesprek met de geestelijk verzorger is een vrijplaats voor wat u bezig houdt; een plek waar levens- en zingevingsvragen zonder oordeel gesteld kunnen worden. Er is ruimte voor alle emoties, gedachten en vragen. Onderwerpen waar we over spreken kunnen zijn:
De geestelijk verzorger werkt samen met betrokken zorgverleners, medisch specialisten, psychologen, verzorgend en verplegend personeel en het consultatief palliatief team.

Kennismaking

In de eerste periode van uw verblijf in een woonzorglocatie komt de geestelijk verzorger op bezoek om kennis te maken. Dit bieden we bij iedereen aan, ongeacht uw levensbeschouwing en/of geloofsovertuiging, en is geheel vrijblijvend.

Vervolgbezoeken

Heeft u behoefte aan een vervolgbezoek, dan kunt u of uw naaste dit aangeven. Dit kan via de verzorging of verpleging, via de receptie of rechtstreeks bij de geestelijk verzorger.


Pastorale begeleiding

Nu u (tijdelijk) in een woonzorglocatie woont, is er veel veranderd. Wat betekent dit voor de pastorale begeleiding? Als u lid bent van een geloofsgemeenschap dan wordt u normaal gesproken door hen pastoraal begeleid. We raden u aan om uw kerkelijke gemeente op de hoogte te houden van uw gezondheid en hen te informeren bij een ziekenhuisopname, achteruitgang van uw gezondheid of andere omstandigheden. Daarnaast is de geestelijk verzorger er om u, indien u daar prijs op stelt, te begeleiden.

Wanneer u komt u te overlijden en behoort tot een geloofsgemeenschap, dan is de zorg voor uw uitvaart de verantwoordelijkheid van deze geloofsgemeenschap. Alleen in bijzondere omstandigheden voor een uitvaart kan er een beroep worden gedaan op de geestelijk verzorger van uw woonzorglocatie.

Bijeenkomsten met de geestelijk verzorger

De geestelijk verzorger organiseert op elke locatie regelmatig bijeenkomsten met verschillend karakter. Bijvoorbeeld gesprekskringen, herdenkingsbijeenkomsten maar ook Bijbelkringen, kerkdiensten of bijeenkomsten met Kerst en Pasen.

Contact

Wilt u contact opnemen met de geestelijk verzorger? Dit kan via de verzorging of verpleging, via de receptie of rechtstreeks bij de geestelijk verzorger. Contactgegevens vindt u ook op de pagina 'Geestelijke verzorging / contact' bij de betreffende locatie op https://www.curamare.nl/zorgoponzelocaties


Foldernummer: CML-02
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien