Logo CuraMare thuis- en ouderenzorg.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Zorg op onze locaties

Welkom op de woongroep

Welkom op de woongroep

Informatie voor bezoekers

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Welkom op de woongroep.
Bezoek is van harte welkom op de woongroepen. Het doet bewoners goed als partners, familie en/of vrienden langs komen. Samen met u, als bezoeker en/of mantelzorger, willen we zorgen voor het welzijn van de bewoners. We willen graag dat u zich thuis voelt en dat het bezoek fijn is voor de bewoners. Het is tenslotte hun huis en wij zijn er te gast. Ook moeten we er rekening mee houden dat bewoners de dingen (soms) anders ervaren. Daarom zorgen we graag voor voldoende rust. Dat kan goed samengaan met bezoek als we een aantal afspraken maken. Daarover gaat deze informatie.


Woongroepen

Op een woongroep wonen gemiddeld acht bewoners samen. Zij doen zoveel mogelijk zelf, de zorgmedewerkers ondersteunen en verzorgen hen waar dat nodig is. Samen met en voor bewoners zorgen zij voor het eten, de was en het huishouden. Op de woongroep is de hele dag toezicht en begeleiding. Het merendeel van de dag speelt zich af in de gezamenlijke huiskamer.

Prikkels

Prikkels zijn alle invloeden vanuit je omgeving die verwerkt moeten worden door je hersenen. De meeste bewoners ervaren prikkels anders. Normale prikkels kunnen minder of onvoldoende gefilterd worden, daardoor kan het zijn dat iets alledaags door bewoners op een heftige wijze ervaren wordt. Bijvoorbeeld het rammelen van bestek en (druk) gevoerde gesprekken kunnen dan onrust veroorzaken. Natuurlijk is dit voor iedere bewoner anders. U kunt de zorgmedewerkers altijd om advies vragen.

Bezoektijden

De woongroepen kennen geen bezoektijden, u bent altijd van harte welkom. Het is wel belangrijk om het tijdstip waarop u op bezoek komt of op stap wilt gaan, met de zorgmedewerkers af te stemmen. Zo kunnen we rekening houden met rusttijden, maaltijden en andere activiteiten. Om de maaltijden in rust te laten verlopen, is het beter dat er tijdens de maaltijd geen bezoek aanwezig is in de huiskamer. Behalve als is afgesproken dat u helpt bij de maaltijd. Zie 'Samen zorgen, helpt u mee?'.

Bezoekafspraken

Samen zorgen, helpt u mee?

Naast de professionele zorgverlening, zorgen wij graag samen met u voor het reilen en zeilen op de woongroep en het welzijn voor de bewoners. Wij vinden het fijn als u meehelpt met de dagelijkse activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het huishouden, de was, voorbereidingen voor het koken zoals aardappels schillen of iets lekkers bakken voor bij de koffie. Sommige bewoners kunnen hier ook bij helpen. Maar denk ook aan wandelen, even een rondje naar buiten of naar het dorp voor een boodschapje. Vraag aan de zorgmedewerkers waar u bij kunt helpen.

Vragen?

We hopen dat u zich welkom voelt en dat deze folder voldoende informatie geeft voor een fijn bezoek. Als u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met de zorgmedewerkers.
Foldernummer: CML-11
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien