Logo CuraMare thuis- en ouderenzorg.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Zorg op onze locaties

Eerstelijnsverblijf (ELV)

Eerstelijnsverblijf (ELV)

Voor herstelzorg als het thuis tijdelijk niet gaat

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Kunt u of uw naaste om medische redenen tijdelijk niet thuis wonen? Een tijdelijk verblijf in één van de woonzorglocaties van CuraMare kan bijdragen aan uw revalidatie- of hersteltraject. Tijdens het verblijf bieden wij u de zorg die u nodig heeft. Als u tijdelijk extra zorg nodig heeft, kunt u in overleg met uw huisarts of medisch specialist vanuit uw thuissituatie of vanuit het ziekenhuis opgenomen worden.


Wanneer kunt u gebruik maken van eerstelijnsverblijf (ELV) bij CuraMare?

Wanneer u na een verblijf in het ziekenhuis nog niet naar huis kunt. Of omdat u het door lichamelijke klachten thuis niet zelf redt, kunt u gebruik maken van een eerstelijnsverblijf. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

PRAKTISCHE INFORMATIE


Een eerstelijnsverblijf

In de woonzorglocaties De Vliedberg in Ouddorp en Bestenwaerd in Dirksland kunt u opgenomen worden voor een eerstelijnsverblijf. Het is een tijdelijke opname gericht op herstel en terugkeer naar de thuissituatie.

Tijdelijke kamer

Uw tijdelijke kamer is volledig gemeubileerd, rolstoeltoegankelijk en voorzien van een oproepsysteem. In beide locaties is een restaurant waar u gebruik van kunt maken. Op aanvraag en in overleg kunt u meedoen aan diverse activiteiten.

Medische zorg tijdens uw verblijf

Verblijft u in Bestenwaerd, dan wordt de behandeling van uw eigen huisarts tijdelijk overgenomen door een vaste huisarts die verbonden is aan een praktijk in Dirksland.

Verblijft u in De Vliedberg, dan kan uw huisarts behandelaar blijven indien u in Ouddorp, Goedereede of Stellendam woont. Of uw huisarts draagt de behandeling over aan een collega specialist ouderengeneeskunde of verpleegkundig specialist van CuraMare. Uw huisarts kan ook de specialist ouderengeneeskunde van CuraMare inschakelen voor een consult. Bijvoorbeeld wanneer hij of zij vragen heeft over het gebruik van meerdere medicijnen of over de inzet van een behandelaar zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist of logopedist om uw herstel te versnellen.

Wie betaalt het kortdurend verblijf?

Tijdelijke zorg en opvang vanwege medische redenen worden betaald vanuit de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet (Zvw). Voor ELV geldt dat de indicatie onder het eigen risico van uw zorgverzekering valt.

Communicatiemiddelen

In uw tijdelijke kamer is een aansluiting voor telefoon, televisie en internet. Voor het gebruik hiervan worden vaste kosten in rekening gebracht. Meer informatie en machtiging hiervoor wordt tijdens de opname met u gedeeld.

Online cliëntportaal

Het is als cliënt en eerste contactpersoon mogelijk om het zorgdossier online in te zien. Meer informatie hier over wordt tijdens de opname met u gedeeld.

Aanmelden

Uw medisch specialist van het ziekenhuis of huisarts kan u adviseren om te herstellen bij CuraMare. Aanmelden voor een eerstelijns verblijf gaat altijd via het ziekenhuis (transferverpleegkundige) of uw huisarts.

Naar huis?

Na uw tijdelijk verblijf keert u terug naar uw thuissituatie. CuraMare Thuiszorg biedt u desgewenst professionele zorg aan huis.


WAT KUNT U VERWACHTEN?

null

1. Ontslag ziekenhuis of vanuit de thuissituatie

Vanuit het ziekenhuis of thuis wordt u tijdelijk voor herstelzorg opgenomen in Bestenwaerd of in De Vliedberg. Het doel is dat u na het herstellen naar huis kunt. Op de eerste dag komen een aantal zorgprofessionals met u kennismaken en vindt er een opnamegesprek plaats. Het is fijn als bij dit gesprek een naaste of contactpersoon aanwezig is om de informatie goed uit te kunnen wisselen.

Wat neemt u mee?

Het wassen van uw kleding wordt door uw naasten verzorgd. Om te voorkomen dat u kostbaarheden verliest, adviseren wij u deze niet mee te nemen.


2. De eerste week en uw herstelperiode

In de eerste week start u met therapie, bespreken wij welke doelen u wilt bereiken en wat voor u haalbaar is. De duur en het verloop van uw herstel zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo nodig betrekken we ook uw naasten bij uw herstelperiode. Zo kijken wij samen wat nodig is om weer naar huis terug te kunnen gaan. Ons streven is na de eerste week uw behandelplan opgesteld te hebben tijdens een overleg met alle behandelaren. Dit overleg noemen wij een MDO (Multi Disciplinair Overleg). Na het MDO wordt het behandelplan en de eventueel voorlopige ontslagdatum met u doorgenomen.

Nadat we uw behandelplan samen hebben vastgesteld, start uw herstelplan. De komende weken werken we samen aan uw doelen en werken we naar de voorlopige ontslagdatum toe. Herstellen is hard werken. Naast de therapie wordt u de hele dag uitgedaagd om zoveel mogelijk activiteiten uit te voeren en alledaagse handelingen te gebruiken als oefenmoment.


3. Ontslag naar huis

Een week voordat uw ontslagdatum aanbreekt treffen wij een aantal voorbereidingen. Uw behandelaar neemt uw medicatie door, stuurt indien nodig recepten naar uw apotheek en brengt uw huisarts op de hoogte van uw ontslag.

Als u nazorg nodig heeft, bijvoorbeeld thuiszorg, poliklinische revalidatie of een overplaatsing naar een andere locatie, dan zorgt de desbetreffende behandelaar voor de overdracht.

Het tijdstip van vertrek is 11.00 uur. Voorafgaand krijgt u nog een kort afsluitend gesprek, waarin u ook zo nodig de overdrachtformulieren meekrijgt.






Foldernummer: CML-03
Laatst bijgewerkt op: 08-04-2024


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien